Ny adress: rolfblauberg.wordpress.com.

Så en dag förra veckan hände något jag inte ville, men nog anade att för eller senare skulle hända. Jag liksom alla andra som bloggat på Ratata fick ett mejl som kort och sakligt meddelade att portalen kommer läggas ned. Att det blev så är ingen överraskning. Trots att jag både sett och upplevt att de som jobbat med portalen har gjort sitt bästa och faktiskt i mitt tycke har producerat en hel del intressant innehåll, har fingertoppskänslan varit att de aktiva bloggarna blivit allt färre.

Det känns vemodigt på något sätt att vara tvungen att flytta Kaffepausen till en annan portal, men nu är det gjort trots att det skulle vara möjligt att fortsätta uppdatera ratatabloggen till och med medlet av september. Det känns meningslöst att fortsätta producera innehåll på en portal som någon bestämt att ska dö nämligen. Så nu finns jag här åtminstone en tid framöver, på den smått pretentiösa adressen rolfblauberg.wordpress.com. Att det blev just det domännamnet beror inte på att jag känner ett behov att framhäva att det är just jag som skriver bloggen, utan på det faktum att ett norskt café som senast uppdaterat sin blogg år 2016 har det domännamn jag suktade efter. Å andra sidan kanske förnamnefternamn inte är så dumt. Det lämnar dörren öppen för att göra något annat av bloggen om jag någon dag får ett infall som styr mig i en sådan riktning.

Som ni märker är designen inte precis vacker. Det som fungerade på Ratata fungerar inte på den här portalen och jag antar att det kommer att ta en stund innan jag själv är nöjd med utseendet. Inte för att jag vill påstå att den förra bloggen var något estetiskt underverk, men designen dög och den var enkel att använda.

Den gamla bloggen går att läsa till och med slutet av 2020 (tror jag). Jag kommer inte radera den, men den försvinner senast då servrarna körs ner någon gång under nästa år. Hur jag gör med de gamla inläggen vet jag ännu inte och i just det här skedet är det ingen prioritet att veta.

Jag är glad och tacksam för att just du som läser det här orkar göra det. Om du är en av dem som länge läst bloggen på den förra portalen hoppas jag du följer med mig hit och har lite tålamod med designen och om du är en alldeles ny läsare är du hjärtligt välkommen att hänga med på fortsatta äventyr. Sommarens mål är at åtgärda utseendet och uppdateringstakten. Häng med, det här kommer bli bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: