Hemma i Helsingfors.

Jag skrev igår att vi semestrar hemma i Helsingfors. Det har blivit så de senaste åren, i och med hundar och nya hem att vi egentligen inte har orkat ta oss ut till stugan ens. Att min familj då jag var barn åkte båt istället för att äga stuga bidrar, liksom det att vår äldre hund har ett lite komplicerat förhållande till båtar och utombordsmotorer.

Nu vill jag inte påstå att vår neurotiska hund eller den rastlöshet som oundvikligen skovvis drabbar mig på sommarholmen skulle vara orsaker som avgör att vi stannar hemma i Helsingfors, men visst underlättar de beslutet. Den riktiga orsaken är ändå att vi åtminstone just nu mår allra bäst just här, i sommarstaden med stort S. Och är jag helt ärlig tror jag nästan jag alltid har gjort det, för faktum är att jag också som barn mest hängde hemma i Helsingfors om somrarna.

Jag älskar när stadens gator fylls av glada sommarmänniskor samtidigt som trängseln och trafikstockningarna krymper i takt med att många flyr hemkvarteren och inrättar tillfälliga härbärgen ute i skärgården eller på landsbyggden. När staden töms på människor det enda som finns kvar är olika slags semesterhelsingforsare känner jag att jag kan andas och leva och njuta av den stad som är min, vår och dessutom kanske ibland också ganska bäst.

I juni, juli och augusti är Helsingfors det bästa jag vet, det ställe där jag villar allra bäst. Var har du lättast att njuta av sommaren?

 

Bild på mig och Tyra som bekämpar semesterstress:M.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: