Semester.

Helsingfors är vårt hem och vi firar semster i staden. Vi njuter av lugn och hundar och att få vara just där vi är. Vi ser solnedgångar, serier på streamingstjänster, träffar familj och vänner och försöker varva ner. Det hämningslösa gottandet begränsas ändå i viss mån av min oförmåga att helt slappna av. Så länge jag kan minnas har jag tyckt att det är svårt att plötsligt varken jobba eller prestera. Semesterstiltjen har varit en fiende värre än stressen och jäktet under läsåret. Många år har jag varit arg de första veckorna av ledigheten, i år kanske mindre än förr men harmonisk och megazen är någon annan än jag.

Lyckligtvis finns M och hennes pragmatiska sätt att förhålla sig till mina humörsvängningar. Redan innan sommaravbrottet inleddes meddelade hon att vi ska skapa listor med saker vi kan och behöver göra under semestern. En lista för varje vecka, inga måsten eller prestationskrav men riktning och möjligheter. Hennes sätt att se mig och förstå vad vi behöver har räddat många dagar som annars kunde ha varit svåra att uthärda.

Jag säger inte att det är en dröm eller välsingnelse att få leva med mig just nu, men jag tror det är bättre än det kunde vara. Jag känner utmattningen lätta och är tacksam för varje dag jag får vara ledig och leva med henne och hundarna. Jag tar semestern en vecka i taget och försöker glömma bort att det snart är dags att fortsätta jobba. Tar veckan en solnedgång i taget och gör mitt bästa för att vi båda ska kunna njuta av sommaren. Jag har det bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: