Torsdag.

Torsdagen bestod av ett besök till Kiasma och ett misslyckat blodgivningsbesök. På Kiasma såg vi allt det som fanns att se och både jag och M konstaterade att vi gillade en del av konstverken, medan andra utmanade vår uppfattning om vad konst egentligen är. För egen del kunde jag konstatera att det jag har svårt att förstå om konsten antingen blir för abstrakt eller estetiskt krävande. Av de två konstverken gillar jag främst det senare som manar fram bilden av ett fjällandskap, medan det tidigare visserligen är imponerande men kanske existerar i en referensram som inte är min egen.

En lite oväntad grej som jag märkte att tilltalade mig på Kiasma var konstnärernas beskrvningar av sig själva och sina arbetsprocesser och allt det de vill lyfta fram med sin konst. Jag tycker det är spännande att se hur de som ställer ut med hjälp av språket försöker skapa en bild av sig själva och hur många av texterna verkar balansera på gränsen till självironi. Helt ärligt använde jag en stor del av utställningsbesöket till att fundera på om det konstnärerna sade om sig själva var tecken på självdistans eller självupptagenhet och kanske ska just det vara en del av upplevelsen.

Efter Kiasma gjorde jag ett tappert försök att ge blod. Vi köade i två timmar och jag fick hål på två armar, men trots ihärdigt petande och insatser av två blodinsamlingsmänniskor lyckades de inte hitta någon åder och min insats utmynnade i ett misslyckande. Till all lycka får jag göra ett nytt försök så fort mina armar slutat har ömma och de befintliga nålsticken har läkt en aning. Till all lycka fick vi gratis kex, saft och glass så helt bortkastat var besöket inte.

På det hela taget anser jag att torsdagen var en succé. Jag fick ju ändå äta gott och hänga med det bästa sällskapet hela dagen och så mycket mer kan jag inte begära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: