Hundar och hundparkshäng.

Hundskolning har varit ett av ledorden för vårt sommarlov. Låter sexigt, eller hur? Kanske inte, men nog nyttigt för faktum är att vi har behövt hjälpa Freja vara mindre knäpp i trafiken och då har framförallt jag varit tvungen att jobba med delar av min personlighet som gjort det svårt för mig och den äldre hunden att fungera bland diverse fordon. Och det arbete och de uppoffringar som skolandet har krävt har varit värda varje timme och varje cent. Alla gånger. Efter bara några veckor är Freja som en helt ny hund. Fortfarande minst lika neurotisk som husse, men på ett mycket mer behagligt sätt.

Tyra (den yngre hunden) är snarare oskolad än halvskolad. Hon kan en massa, men kan inte aktivera allt det hon kan på kommando. Det beror på att det var ganska mycket som kom gratis eftersom Freja fanns och Tyra härmade henne och lärde sig på det sättet att göra en massa saker som gynnade henne själv. Bara det att kopplingen mellan beteende och ord eller handtecken blev lite luddig. Så med Tyra har vi den här sommaren tränat sådana basfärdigheter som vi hittills har fuskat med eftersom hon ändå har fungerat i sällskap med Freja. Också den här träningen bär frukt.

Sommarens stora fokus på hundskolning har alltså lett till att vi nu i har två hundar som i allt högre grad är trevliga att ha att göra med. Fokuset har också lett till att vi halft glömt bort annat viktigt, som att hänga i hundparker till exempel. Idag åtgärdade vi den bristen och som ni ser på bilderna var hundarna inte precis missnöjda. Det känns inte helt fel att få konstatera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: