Det är inte det att jag vill klaga.

Jag vet att jag ganska ofta skriver ganska mycket om hur många timmar jag jobbar. Jag gör det inte för att klaga för jag gillar mitt jobb och skulle helst inte syssla med något annat. Snarare skriver jag väl om arbetsmängder för att rättfärdiga något, typ mitt yrke och min existens.

Det händer ganska ofta att jag träffar människor som verkar tro att lärare är en yrkesgrupp som bara glider på en räkmacka genom livet, har långa semestrar och obefintliga arbetsdagar och aldrig någonsin behöver känna sig stressade. Så jag kanske känner ett behov att framhäva det tunga och svåra, att betona det motiga bara för att visa att också mitt jobb är viktigt trots att det håller mig kvar i den skolvärld andra har flytt för att starta sina riktiga karriärer.

Jag vet egentligen inte varför jag skriver så mycket om alla timmar jag jobbar. Bara att jag inte gör det för att säga att lärarjobbet är jobbigt, men kanske för att visa att också vi drar våra strån till stacken. Att vi är mera än en utgiftspost. Ungefär så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: