Med mina klumpiga knackorvsfingrar.

Den här veckan skördar jag det jag sått och njuter av lugnet före uppsatserna. På grund av att jag planerade så mycket på sommaren har jag nu tid att efter jobbet stanna upp och fundera på livets stora frågor tillsammans med hundarna. Idag har vi till exempel begrundat det faktum att livet på många sätt var lättare före smarttelefonerna och den ökade risk för felskrivningar som pekskärmarna medförde.

Aldrig hade jag till exempel förstått att steget från puss till piss var så kort som det visade sig vara första gången mitt finger nuddade vid fel tangent. Att ömhetsbetygelser förvandlas till urin är ändå ganska lindrigt. Värst tycker jag det är att f lätt blir d, för när för plötsligt blir dör och föda blir döda, får jag svårt att vara. Hela mitt liv har jag hyst en nästan neurotisk tilltro till språkets makt att forma och förändra, och det händer att jag ibland skräckslaget stirrar på telefonskärmen och är oroar mig för att jag med mina klumpiga knackorvsfingrar har frammanat något fruktansvärt. Vilket ju onekligen låter lite knäppt.

Har du någonsin åstadkommit en rolig felskrivning?

 

2 reaktioner till “Med mina klumpiga knackorvsfingrar.”

  1. Då jag auskulterade (religion/psykologi) satt jag och skrev lektionsplan för nians etik där dödshjälp var på tapeten. Hade planerat en diskussionsuppgift och skulle anteckna ”eutanasivärderingsövning” i lektionsplanen som skulle skickas till handledaren, lyckades på något sätt skriva ”eutanasiövning” istället, tack och lov märkte jag det före jag skickade in lektionsplanen! En medauskultant hade så roligt åt min tweet om det att den sparades i hens mapp över auskulteringen och lärarutvecklingen. Det skulle ha blivit ett väldigt annat tema på lektionen 😅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: