Något lite unikt.

Det händer ibland att en arbetsdag blir lite annorlunda och nästan otippat bra. Idag fick jag på jobbet uppleva något som på många sätt kändes betydelsefullt och unikt. Vi hade temadag i skolan och dagen till ära hade Pekka Hyysalo bjudits in som talare. För er som inte vet vem Hyysalo är kan jag berätta att han är en freestyleskidåkade som för snart tio år sedan skadades allvarligt i sambande med en skidolycka. Han fick en svår hjärnskada, men överlevde trots att en överväldigande majoritet av dem vars kroppar utsätts för motsvarande stryk dör.

Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att göra Hyysalos föreläsning rättvisa. Det var som mycket som hände och så mycket han gjorde medan han berättade om hur han hade hittat skidandet, hur han hade älskat det mer än något annat, hur karriären hade fått ett abrupt slut och läkarna i sina mest optimistiska prognoser hade sagt att han kanske skulle kunna gå igen om två år. Hur han iställer hade klarat av promenader efter ett halvt år, stått på skidor efter ett knappt år.

Hyysalo talade engagerat, gav ett intryck av att vara hundra procent närvarande och angelägen om att förmedla sitt budskap åt publiken. Han var varm, inbjudande, inspirerande. Han var retoriskt och dramaturgiskt skicklig. Det var knäpptyst i salen när han talade. Många av ungdomarna och lärarna verkade hänga sig fast vid hans varje ord. När han talat till punkt ställde sig de studerande spontant upp och applåderade. Jag själv kände att jag just hade fått vara vittne till något viktigt och gissar att många andra kände på samma sätt.

Det händer ibland att en arbetsdag blir lite annorlunda, nästan oväntat bra. När det sker gäller det att tacka och ta emot. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: