Våra vilda fredagar.

Idag har vi firat att arbetsveckan är slut med ett besök till jouren i Malm. Det hela är mycket dramatiskt på det sättet som något som börjar med ett ofattbart missöde i soffan kan vara. Det som hände var att vi precis hade ätit och inlett vårt fredagsmysande då M plötsligt och oväntat kände att hon hade fått något obehagligt i ögat. Ett skrep av något slag. Eftersom vi är moderna människor och åtminstone en av oss (den som inte är jag) är född med tummen någon annanstans än mitt i handen började vi med att googla lösningar på det obekväma besväret. De ingrepp som rekommenderades var avancerade ögonlocksexerciser som involverade topsar och vatten, men inget hjälpte. Inte heller tipset att skölja ögat med vatten i en halvtimme gav utdelning så det var tydligt att vi måste besöka jouren.

På sjukhuset fick vi fin betjäning och medan jag väntrumsväntade på att M och hennes åkomma blev omplåstrade, hann jag tänka på att vi nog får ganska mycket för de få skattepengar vi betalar. På bara 45 minuter var vi klara och på den tiden hann jag gång på gång bli vittne till hur en kunnig personal outtröttligt, vänligt och sakligt bemötte och tog hand om de människor som sökte hjälp hos dem. Inte en enda gång såg jag nåon tappa tålamodet och det tycker jag är fint.

Jag beundrar verkligen de där läkarna och vårdarna. Tänk att de orkar trots att arbetet knappast alltid är lätt.

På det hela taget tycker jag vi hade en lyckad fredag. Jag vick umgås med M, köra bil i ett nattligt Helsingfors och läsa Harry Potter i ett väntrum. Värre har jag varit med om.

Har du haft en skön fredag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: