Om musikaler och människor.

Ikväll såg vi musikalversionen av Disneys Den lilla sjöjungfrun på Helsingfors stadsteater. Den var bra. Riktigt, riktigt bra. Intrigen var visserligen lite disneytunn, men skådespelarprestationerna och scenografin höll hög klass. Samtidigt som vi njöt av kultur passade vi på att umgås med vänner och det kändes både bra och rimligt en vacker onsdagskväll.

På en av metrostationerna på vägen hem såg vi att en äldre person hade fallit och slagit sig. Vi var de andra på plats, utöver oss var det bara ett par ungdomar som hade stannat, trots att en strid ström människor formligen rann förbi stället. Folk bara tittade bort, undvek ögonkontakt och ansvar. Det gjorde mig glad att se att ungdomarna verkligen brydde sig och att de höll sig lugna och beställde ambulans. Det som däremot kändes mindre bra var att  de flesta av alla vuxna människor som passerade oss tittade bort eller undvek ögonkontakt. Vissa frågade om vi hade läget under kontroll, de flesta gjorde inte ens det.

Det har med andra ord varit en spännande dag idag. Lila sjöjungfrun var en hit, likaså de hjälpsamma ungdomarna. Däremot är jag mindre imponerad av alla vuxna som vägrade hjälpa till med den avsvimmade människan.

Har du haft en bra onsdag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: