Festlig fredag.

M är på kräftskiva med sina arbetskamrater ikväll och jag har hela lägenheten för mig själv. Det här öppnar för en värld full av oanade möjligheter. Jag kan göra vad jag vill och precis allt det där jag alltid drömmer om att få göra. Det leder till prestationsångest så jag beställer pizza och försöker läsa Harry Potter i sängen, men råkar ut för en överraskningstupplur istället. Sitter jag i soffan, bloggar och käkar chips. Konstaterar att det ändå är ganska skönt att det jag helst gör då jag är ensam hemma en fredag är exakt det jag helst gör de fredagar jag inte är det: frossar, fiser och blir fet och allt det där är trevligare då en har sällskap (fast inte nödvändigtvis fisandet? Hmm).

Någonstans mitt i den frihet som ensamhemmahänget innebär inser jag att det inte är frihet jag känner, utan en tom lägenhet. Och det är kanske också en grej jag behöver känna ibland, att jag är ensam inne i en lägenhet, jag som till vardags är omringad av hundratals människor.

Fast nu börjar jag få nog av mitt eget sällskap. Lyckligtvis meddelade M att hon småningom börjar ta sig hem, så kanske vi hinner med en kort omgång fredagsmys tillsammans innan det blir dags för sömn och säng.

Skönt ändå med fredag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: