Den traditionella mannen…

Trots att jag själv har svårt att känna igen den värld som beskrivs i den lätt förvirrade insändaren får jag väl lov att erkänna och inse att det finns många män som upplever att de demoniseras och förringas av samhället. Att det är så känns uppenbart bara några sekunder efter att jag klickat in mig på Hbl:s facebooksida och kollat kommentarsfältet under den delade texten. Åttiosju kommentarer har insändaren samlat. De flesta av män som verkar nicka och le igenkännande och sedan sakta ställer sig upp och stå och långsamt applåderar sin uppskattning.

Det är faktiskt många män som känner igen sig. Påfallande många. Det hade jag kanske inte väntat mig. Uppenbarligen lever jag i en värld som ser ganska annorlunda ut en deras och det säger jag helt utan värdering. Däremot lägger jag en viss värdering i detta: oberoende av om upplevelsen att bli demoniserad och förringad är objektivt sann, är det en upplevelse som jag tror är nödvändig att förhålla sig till. Tror vi har en chans att nå ett jämställt samhälle annars.

Samtidigt inser jag naturligtvis att det är lätt för mig som ung gubbe att säga att det gäller att lyssna på de vita kränkta männen. Det är ju inte min röst de genom tiderna försökt tysta.

Tycker du det är ett problem att män känner sig demoniserade, förringade och kränkta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: