Livet just nu.

Det har gått över en vecka sedan mitt senaste inlägg, över en månad sedan min senaste helt lediga dag. Jag jobbar hela tiden känns det som, vakar för mycket och sover för lite. Vilar nästan aldrig. Tempot känns tidvis vansinnigt och det händer att jag blir så överväldigad av allt det fina jag får vara med om, att jag måste påminna mig om att jag faktiskt jobbar drömjobbet och lever drömlivet och att det trots att det ibland är tungt alltid är oändligt mycket mera fint att få uppleva allt det fina jag är med om varje dag.

Medan jag skriver det föregående stycket märker jag att jag frågar mig om man får skriva så öppet om hur tungt det ibland känna, hur svårt det ibland är att orka. Hur trött jag kan känna mig. Är jag otacksam om jag säger att orken tryter trots att jobbet är bättre än jag någonsin vågat önska mig? Är jag taktlös eller osaklig om jag offentligt säger att jag just nu känner mig bara lite matt? Får jag skriva sådant och ändå lita på att folk inte tror jag inte fattar hur lyckligt lottad jag är som får ha det jobb jag har?

Vad tycker du som läser? Hur öppen och ärlig får en vara? För jag vill gärna skriva om just det som faller mig in de korta stunder jag har lite ro att blogga. Ibland är det glädje och tacksamhet jag vill skriva om, andra gånger total och tom matthet. Allt det är sådant som ryms i en människas liv och därför tycker åtminstone jag att det platsar också på bloggen. Vad tycker du?

6 reaktioner till “Livet just nu.”

  1. Det är BRA att du skriver av dig. Inte alls otacksamt att känna sig matt och trött. Bara för att ett jobb på pappret är drömjobbet, så betyder det inte att det i praktiken ibland kan vara något helt annat (hur mycket man än trivs).

    1. Så är det. Är nu inne på mitt tredje år här och kommer fortfarande på mig ibland med att tänka att jag hela tiden borde prestera och bevisa att jag är värd förtroendet. Fanns ju flera andra som också ville ha tjänsten då det begav sig. Fattar ju att det där bara är neuroser och hjärnspöken, att det är jag själv som frammanar tankarna. Det finns liksom inga yttre röster som får mig att känna mig otillräcklig.

  2. Jag tycker absolut att vardagstankar, ärlighet om smått och stort, och både lycka och sorg ska rymmas på bloggen. Jag kan uppskatta just de inläggen i en blogg väldigt mycket. De kan bli så äkta och råa, vilket också kan beröra och påverka på ett annat sätt. Så absolut säger jag!

    1. Kul! Tack!
      Jag tycker du har rätt. Gillar också själv att läsa bloggar där skribenterna bjuder på sig själva lite. Det blir lättare att skapa sig en bild av den som skriver och känna igen sig i inläggen om skribenten visar glimtar av sin vardag ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: