Måndag.

Vet ni känslan när man är så trött att till och med avslappning känns som prestation? Det är tillståndet jag befinner mig i just nu. Plötsligt har jag en kväll som jag inte behöver jobba och då tycker min hjärna att jag borde göra allt det där jag aldrig har tid med vanliga vardagar och allt det där är mer än något annat att hinna blogga och läsa och läsa böcker eftersom det är sådant jag upplever att jag mår bra av. För ungefär en timme sedan bestämde jag mig för att det ska bli ett inlägg ikväll och sedan dess har jag suttit här och stirrat på skärmen utan att åstadkomma något alls. Samtidigt ser jag hur tiden rinner iväg och förstår att jag snart behöver gå och lägga mig om jag ska ha en chans att orka imorgon. Jag vet att det är helt knäppt, men så fungerar jag tydligen. Ju tröttare jag är desto fixare blir idéerna.

Det är ju egentligen helt dumt att jag går med på min hjärnas nycker. Jag förlorar inget på att inte skriva, men likväl vill jag producera text för det är ett sätt att samla tankar. Efter en måndag som varit allt annat än hemsk har jag ändå väldigt lite lust att klaga och plötsligt vet jag inte vad jag ska skriva om i så fall. Kanske om det som gör att dagen känns helt okej.

Jag kanske ska nämna att lektionerna gick bra idag, att jag njöt av att få träffa studerande och kollegor efter det långa veckoslutet och att jag fick äta en tre rätters måltid tillsammans med arbetskamraterna. Dessutom har jag hunnit med soffhäng med M och hundarna så också kvällen har huvudsakligen varit guld. Ändå har jag svårt att varva ner och ändå stör jag mig på att jag inte kommer ha tid att läsa så mycket som jag egentligen skulle vilja. Fånig är vad jag är, men jag känner att jag inte kan göra så väldigt mycket åt den saken.

Det jag däremot kan göra något åt är kaoset i köket. Det ska jag ta i tu med så fort jag är klar med det här inlägget. När den välfyllda diskmaskinen väl fyllt mig med ro och total harmoni ska jag gå ut en sväng med hundarna och sedan gå och lägga mig. För så gör en ansvarsfull individ.

Tack och gonatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: