I väntan på lugnet.

Plötsligt har det gått många dagar utan att jag har skrivit ett enda inlägg. Det är inte för att det är särskilt mycket just nu, inte för att jag är tvungen att ta jobbet med mig hem varje dag. Faktum är att jag har jobbat väldigt få kvällar de senaste två veckorna. Jag har inte behövt, har varken haft texter att rätta eller annat än lektioner att planera. Jag har haft tid att varva ner. Med det lägre tempot följde en påtaglig trötthet och i och med den har jag saknat ork och kapacitet att tänka och fungera utöver det som krävs för att överleva vardagen.

Samtidigt som jag slappnat av har min tankspriddhet nått nya höjder. Jag har inget korttidsminne alls, jag slarvar bort saker, glömmer, saknar fokus och en gång försökte jag faktiskt sätta mig i baksätet på bilen och köra iväg. Men jag finns och jag orkar. Ännu en dag, sedan en till. En dag i taget tills julavbrottet ger mig tillstånd att koppla bort tankarna från jobbet ett litet tag. Åtminstone till mellandagarna, kanske lite längre kan jag tillåta mig prokrastinera och förtränga. Sedan är det dags att läsa uppsatser.

Jag har varit taktisk i år, gett mina studerande deadlines som tillåter mig läsa när jag är ledig. Jag ser framemot avkoppling, lugn och fokus som bär mig genom vårterminen. Mina studerande och människorna i min omgivning förtjänar en funktionsduglig version av mig, en som inte spårar ur i filosofiska utläggningar eller tappar humöret för att det känns så svårt att koka kaffe och gröt samtidigt.

I väntan på lugnets och fokusets återkomst tänker jag gå ut med hundarna, städa köket och orka. Det kommer bli bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: