Läggdags.

Av alla saker här i världen som jag är riktigt dålig på är jag kanske allra sämst på läggdags. Hur jag än försöker hittar jag nästan aldrig till sovrummet förrän midnatt. Det spelar ingen roll hur trött jag är eller hur mycket sängen kallar på mig och dynan vrålar mitt namn. Jag lyckas inte lägga mig. Så här har det varit så länge jag kan minnas.

Jag är säkert en ån där människa som av naturen är mer pigg på kvällen än hen är på morgonen och det kan vara helt bra att veta, men vad tröstar det om jag måste vakna mellan fem och sex varje morgon? Ganska lite faktiskt. Och innan någon hinner undra vill jag säga att jag fattar att det måste verka konstigt att jag sitter här och skriver då jag så uppenbart borde sova. Läggdags var för länge sedan och att hinna sova minst sex timmar kan jag bara glömma. Det är en litte deppig tanke och det är faktiskt delvis därför jag vakar. Det känns nämligen på något vis som om jag har kontroll* över ens något i mitt liv om jag ser till att blogga innan jag kryper ner under täcket. Är inte övertygad om att det är helt sunt beteende.

Någon annan som har svårt att ge sig tid att sova?

 

*Det här behovet att ha kontroll låter ju lite knäppt inser jag. Lite som att här skulle finnas stoff för ett eller flera helt egna inlägg. Kanske återkommer jag till det någon dag.

 

 

2 reaktioner till “Läggdags.”

  1. Jag är likadan. Treskiftesjobbet gör att jag ibland får sova på morgonen också. Skulle inte överleva på ett vanligt jobb känns det som.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: