En som springer.

Jag har aldrig varit någon löpare. Hela mitt liv har jag avskytt att springa i onödan och allt kutande som inte har gått ut på att jaga en boll har känts meningslöst. Alldeles nyligen har jag ändå insett att det går att byta ut bollen mot både en och två hundar, så det har jag gjort och gillat.

Jag har börjat jogga på hundarnas villkor. Det betyder att Tyra och Freja delvis bestämmer takten och helt avgör hur ofta vi pausar. Ibland är det så viktigt att snusa att rundorna blir ganska korta, men det stör egentligen inte. Huvudsaken är motionen och rutinen och att löprundan är lite mer ansträngande än den vanliga promenaden. Det mår åtminstone jag bra av.

Jag tror dessutom joggandet gör mig till en bättre människa. Jag är mindre trött, mindre arg och mindre benägen att ge mig hän åt diverse fördärvliga aktiviteter. Så på det viset känns det som att alla vinner då jag motionerar.

Jag tror jag har gått och blivit en som springer. Vet inte vad jag tycker om det.

2 reaktioner till “En som springer.”

  1. Det där med mindre arg är vetenskapligt bevisat. Just löpningen producerar mera endorfiner än vilken som helst annan sport. Även husbandet har noterat det, ”far ut och spring eller något” är hans kommentar när jag varit riktigt irriterad, och faktum är att med löpningen försvinner irritationen hux flux😁man blir faktiskt en bättre och trevligare människa!

    1. Jag visste det! Att löpning gör en till en bättre människa. Att just löpningen så kraftigt bidrar till endorfinproduktionen visste jag däremot inte, men kan tänka mig att den gör det för efter bara ett par rundor märkte jag att jag hela tiden ville ha mera. Nästan som att jag blev beroende av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: