Tålamod och terriers.

Processed with VSCO with fv5 preset
Processed with VSCO with fv5 preset

En sak jag ständigt får kämpa för att lära mig är att hundpromenader inte handlar om att JAG ska få motionera, utan om hundarnas behov och rätt att få bajsa, snusa och utforska. Jag upplever att det här är en ganska nyttig kamp, en som tvingar mig stanna upp och anpassa mig till andras behov. Behov som dessutom åtminstone i den stund vi är ute är viktigare än mina egna.

Den som vill lära sig tålamod och behöver bli bättre på att behärska känslor och temperament ska skaffa terriers. Sällan har jag varit tvungen att uppbåda en sådan harmoni och total självbehärskning som då jag mitt i morgonkaoset eller efter tolvtimmarsarbetsdagen har fått stå ute i duggregnet eller snöslasket och väntat på en hund som försöker hitta det perfekta stället att lätta trycket på medan den andra skäller på cyklister eller virar in mig i koppel samtidigt som den tappert försöker jaga harar och ekorrar.

Nu inser jag att jag kanske inte beskriver livet med hund på ett sätt som får det att låta jättefantastiskt. Tröttrötta promenader i ösregnigt mörker låter knappast särskilt glammigt, men faktum är att jag gillar det mer än det mesta. Efter fem år med hund väljer jag närsomhelst halvtimmar med hundraprocentig fokus på hundar. Kan inte tänka mig annat faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: