Insikter och inspirerande arbetsupplevelser.

Ikväll har jag sent omsider lyssnat på några av de bokpoddar mina studerande bandade in på kursen som gick i förra perioden och jag får erkänna att jag är både glad och imponerad. Jag njuter så mycket att jag glömmer att anteckna då jag hör studerandena fritt diskutera, jämföra, uppleva, analysera. Kvällens insikt är att formatet är ganska bra och jag mer än måttligt privilegierad. Det finns något stort i att som lärare få höra ungdomar snacka litteratur utan någon vuxen (okej lärare) som lägger sig i diskussionen och styr och ställer genom att ställa ledande frågor.

En oväntad men kär och uppskattad biverkan är att poddarna hjälper mig glömma stressen, slappna av och inspireras. Min trötthjärna producerar mängder av idéer och plötsligt vet jag vad jag ska göra på den där kursen jag gått omkring och tänkt på hela dagen.

Det känns ganska bra just nu trots att jag jobbat en del av kvällen. Jag känner mindre trötthet än hopp och i det läget är det säkert alldeles lämpligt att jag tackar för idag, rastar hundarna och går och lägger mig. Godnatt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: