Lugnet och förändringen.

Jag brukar tänka att det finns ett ganska tydligt samband mellan hur mycket jag bloggar och hur mycket jag jobbar, att mängden inlägg avspeglar mängden fritid. De senaste veckorna har jag knappt hunnit vara ledig och det märks för det har egentligen inte hänt något av värde här på bloggen. Trots att skriva är avslappning har jag varit tvungen att prioritera den lilla vila jag har hunnit med vilket har lett till att jag bland annat har valt att sova istället för att producera text. Jag försöker att varken ångra eller gräma mig över det.

Ikväll känner jag att jag äntligen kan inleda en lite lugnare period. Provveckan är över och det vankas bänkskuddardag, gammeldans och sportlov. Idag då jag lämnade jobbet var abiturienterna i full färd med förberedelser inför morgondagens festligheter och mängden ork, energi och hängivenhet de visade upp skvallrar om att vi på skolan har gjort något rätt under de tre år vi fått ha dem hos oss.

På ett personligt plan ser jag framemot resten av veckan med skräckblandad förtjusning. Den första årskullen som jag i den nuvarande skolan fått följa med över en hel gymnasietid gör sig klara för att småningom tacka för sig och mina egna typer, de tvåor jag får handleda ska dansa och fira att de nu blir äldst i hela skolan. Det känns stort, betyder något bortom undervisning och bedömda essäer att få dela viktiga dagar med fina unga människor, med dem som alla gånger, alltid är det bästa med hela lärarjobbet.

Jag förväntar mig vemod, hjärtsnörp och fina stunder. Vet att jag efter sportlovet återvänder till en skola som är lite annorlunda än den var idag, som alltid stadd i ständig förändring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: