10 tips för en (fungerande) distansvardag.

Den här veckan har handlat om att hitta strategier för distansarbete i allmänhet och distansundervisning i synnerhet. Eftersom jag är den jag är och därför är skitdålig på självdisciplin, initiativförmåga och sunda rutiner har jag dessutom kört med en dold individuell läroplan vars främsta mål varit att hitta sätt att dra tummen ur och lyckas hålla den utdragen tillräckligt länge för att faktiskt åstadkomma något. Nedan finner ni en lista med tio budord jag försöker följa för att skapa struktur i den undantagsvardag jag lever. Håll till godo.

  1. Vakna i tid, varje dag. Undvik att somna om.
  2. Drick kaffe.
  3. Kom ihåg att äta frukost.
  4. Läs tidningen. Hoppa artiklar om corona.
  5. Glöm inte att dricka kaffe.
  6. Motionera. Gör gärna något redan innan du börjar jobba.
  7. Kläder är viktiga. Klä dig som du gör en vanlig arbetsdag. Deodorant och rakvatten/ parfym är också bra.
  8. Satsa på byxorna. Fuska inte. Tänk inte att folk på ett onlinemöte oftast bara ser ditt ansikte. Kalsonger och mjukisbyxor stöder inte produktivitet och det blir lätt dålig stämning om du plötsligt blir tvungen att stiga upp. Har jag hört.*
  9. Kom ihåg att jobba mellan pauserna. De texter du ska bedöma och ge respons på finns sällan på Facebook eller instagram.
  10. Avrunda dagen med en kopp kaffe.

De här reglerna försöker jag följa, utveckla och förbättra. Sakta men säkert hittar jag till något slags vettiga rutiner. Hur gör du för att klara av distansvardagen?

*Jag känner att det behöver sägas att jag alltid har anständiga byxor på mig då jag undervisar.  På riktigt. Aldrig bara kalsonger. Tro inget annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: