Det jag själv kan påverka.

 

En sak jag har jättesvårt att förstå mig på den här coronavåren är folks nästan perversa behov att ha åsikter om andra människors agerande. Min bubbla fylls under undantagstillståndet av folk som ryter och klagar och gnäller om dem som handlar för ofta, inte bär munskydd, promenerar, umgås, hänger, leker och gör i allt för stora klungor med för korta avstånd. Plötsligt verkar folk ha utvecklat ett sjätte sinne som avslöjar folks åldrar, släktband och potential som smittospridare.

Visst ser jag också att många struntar i restriktioner och rekommendationer men vem har något att vinna på att jag skriker mig hes av ilska på Twitter, Instagram eller Facebook på grund av det? Inte jag åtminstone. Jag blir bara ledsen, arg och frustrerad och riskerar dessutom framstå som både präktig och skenhelig, vilket knappast är önskvärt.

Jag tänker så här: lika självklart som det är att många struntar i gemensamma regler, är att inte heller jag till punkt och pricka lyckas följa alla rekommendationer. Därför tänker jag att det bästa jag kan göra är att låta bli att snegla på vad andra sysslar med och istället koncentrera mig på allt det jag själv kan påverka.

Hur reagerar du på att en del människor åtminstone på ytan verkar anse att det finns regler och restriktioner som inte gäller dem?

 

2 reaktioner till “Det jag själv kan påverka.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: