Näs- och munskydd.

I och med att jag är lärare har jag med visst intresse väntat på att någon myndighet någonstans ska säga något tydligt om när och hur det är motiverat att använda näs- och munskydd och annan skyddsutrustning i skolor. Kan hända att jag följt med mer fascinerat än noggrant, men åtminstone har jag inte registrerat att någon skulle utfärdat några dekret om hurdan utrustning elever, studerande och undervisningspersonal bör använda sig av. Att sprita händer och hålla avstånd verkar vara det som gäller för oss och jag litar på att det räcker.

Samtidigt kan jag tycka att det är lite obehagligt att jag som bor i en kommun med förhållandevis mycket virus och arbetar på en ort där samma farsot knappt förekommer dagligen står längst framme i ett klassrum och helsingforsspottar* på en massa ungdomar. Därför har jag instiftat några lagar som enbart gäller mig. Jag har till exempel bestämt att jag måste använda näs- och munskydd då jag jobbar med grupper som är så stora att mina studerande är tvungna att sitta längst fram i klassen, för då är de sjukt nära mig. Jag har också bestämt mig för att bära mask då studerandena arbetar och jag går omkring och handleder eller då läget annars är sådant att det är svårt att hållas på tryggt avstånd från ungdomarna.

Jag känner att jag vill påpeka att jag inte är rädd för att bli smittad. Vill bara minimera chansen att själv smitta någon annan med något jag kanske bär med mig från hemkommunen. Som ni märker är jag lite hispigt lagd och jag får väl vara ärlig och medge att mitt samvete mår bättre då jag använder skydd. Hur andra gör har jag inga åsikter om.

Hur tänker ni kring näs- och munskydd?

 

 

*Jag spottar ju inte på riktigt. Hoppas ni fattar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: