Måndagstanken

Under sommarlovet märker jag att jag saknar bloggandet eller kanske bara längtar till ett mer avslappnat och fritt skrivande. Ett sådant som saknar deadlines och klara kvalitetskrav och är motvikt till läromedelsförfattarskap och annat som känns roligt och viktigt men inte alltid hjälper mig koppla av. Bestämmer mig därför för att snarast blåsa liv i bloggen. Inlägg varje måndag ska det bli. Inte mer än så. Inte om jag inte vill. Det är kravlöst tänker jag de två veckor det tar mig att formulera ett inlägg om stundande comeback. Sedan stryker jag alla utkast och skriver detta. Känner att det här börjar bra.

Hur gör ni andra som känner att ni behöver skriva? Var hittar ni tid?

Annons

2 reaktioner till “Måndagstanken”

  1. Jag fattar att det tar sin tid att formulera ett bra blogginlägg. Tycker ändå att bloggar får vara lite ofullständiga vad gäller innehåll och form. Håller det kommersiella tänkandet på att ta död på det spontana skrivande eller är det det visuella som erövrar mark på bekostnad av skriven text? Tycker mig märka att endel skribenter har övergett sina bloggforum utan förklaringar. Naturligtvis är ingen redovisningsskyldig i dethär sammanhanget men man undrar vart skrivivern så där bara försvann?

    1. Hej! Förlåt för jättesent svar. Jag tror du är något på spåren där. Det kan absolut vara att det har något att göra med det komersiella. Själv har jag aldrig tänkt att jag ska bli rik (eller tjäna pengar) på att blogga, men märkte i något skede att jag ändå kollade hur många som läste och tänkte jättemycket på att inläggen borde vara på något visst sätt för att folk skulle vilja läsa. Det jag tror jag glömde lite var att skriva sådant som intresserar mig själv. Eller också blev jag allt för självkritisk. Dessutom blev jag mer vuxen och fick olika uppdrag som jag tänkte kanske kom med förväntningar vilket gjorde mig självmedveten. Kanske har något liknande hänt andra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: