Lärarlivet just nu.

Idag har jag funderat på världens bästa jobb, på hur det gör att jag sällan räcker till för annat än det. Jag har funderat på vänner, på knip i magen då nära och kära hör av sig, på att jag avskyr att säga nej och göra folk besvikna, på att jag ändå nästan alltid gör det. Jag har funderat på att jag inte orkar och inte vet hur – för att inte tala om när – jag ska vila om jag inte stannar hemma den där ena lediga dagen jag unnar mig varje vecka. Jag har funderat på det dåliga samvetet, frustrationen, otillräckligheten när det går veckor och månader mellan de gånger då jag träffar föräldrar och vänner och jag har frågat mig om det är rimligt att jobba så mycket att en knappt hinner vara ledig.

Samtidigt har jag tänkt att det är lite lustigt att jag funderar på allt det här just nu, när jag faktiskt är mitt i en lugnare period. Jag undrar vad det kan bero på, antar att jag kanske fortfarande känner mig trött efter de arbetsdryga veckorna och månaderna före sportlovet, gissar att mattheten hinner upp mig då jag drar ner på tempot. Jag kan tänka mig att jag dessutom ännu inte har återhämtat mig efter tidigare ansträngningar och att jag känner en viss oro för studentexamen och den extra arbetsbörda den medför. Säkert är åtminstone att jag känner saker ganska starkt just nu och att diverse grejer antagligen därför verkar svårare än de är.

Bortsett från frustrationen, tröttheten och otillräckligheten mår jag jättebra just nu känner jag att jag vill säga. Jag gillar livet och jobbet, tränar ganska mycket, försöker hinna sova om nätterna och drömmer om mer tid och ork att träffa alla dem jag ser allt för sällan. Det är bra att ha drömmar har jag hört och att få finna balans i livet känns som en ganska sund grej att fantisera om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: