Är det här normalt?

Jag vill inleda genom att ställa inte en, men två jätteviktiga frågor: 1. Föreställer ni er någonsin att ni talar med människor ni känner bara för att få en uppfattning om vad de skulle tycka om något ni tänker på, och 2. fnissar ni någonsin åt felsägningar som sker under dessa samtal?

Nu förstår jag att någon kanske tycker att mina frågor är en aning säregna, men i ärlighetens namn tycker jag de är intressanta. De är nämligen resultatet av en tankeprocess som fick sin början då jag tidigare idag fick vara med om en intervju där jag och tre andra moddalärare diskuterade arbetsbelastning.

I samband med den ytterst verkliga diskussionen med helt riktiga människor skulle jag berätta att jag gillar att jobba i gymnasiet, eftersom jag blivit kvitt det ständiga magknip jag gick omkring med då jag jobbade i grundskolan. Av någon anledning hade jag glömt att ordet magknip existerar och talade om knutar och klumpar istället. Det var väl i och för sig inte helt fel, men då jag talar med ämneskollegor kan jag ibland tycka jag borde vara fullständigt felfri, trots att jag vet att ingen av dem sitter och räknar språkfel. Varför skulle de det liksom?

Hur som helst var det först en stund efter intervjun som jag insåg att jag hade uttryckt mig lite konstigt, en sak ledde till en annan och plötsligt stod jag i köket, lagade mat och funderade på hur den tidigare diskussionen kunde ha fortsatt och utvecklats. Nå den forstatta diskussionen artade sig så att jag i det föreställda samtalet gjorde mig skyldig till ännu fler och klantigare felsägningar och plötsligt stod jag där vid spisen och fnittrade och frågade mig om det som hände var normalt, eller om jag eventuellt borde sova lite mera om nätterna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: